TBMM Adalet Komisyonu’nda, "etki ajanlığı" düzenlemesinin de yer aldığı 23 maddelik Noterlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmeleri sürüyor. CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Süleyman Bülbül, bu düzenlemeler kapsamında yargının siyasallaşmasına yönelik endişelerini dile getirdi.

Yargının Bağımsızlığı Üzerine Tepki

Bülbül, en kıdemli Cumhuriyet savcısının Cumhuriyet başsavcıvekili olarak görev yapmasına ilişkin düzenlemenin kaldırılarak, bu görevin Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından belirlenmesine yönelik değişikliği eleştirdi. "Saraydan talimat alan savcı ve hakim istemiyoruz," diyen Bülbül, yargının tarafsız ve bağımsız kalması gerektiğini vurguladı.

"Adalet Çığlığına Kulak Verilmeli"

Bülbül, Ekrem İmamoğlu, Selahattin Demirtaş, Canan Kaftancıoğlu ve Enis Berberoğlu gibi isimlerin yargılandığı davalara atıfta bulunarak, bu davaların yargının siyasallaşmasının açık bir örneği olduğunu ifade etti. Yargının talimatla karar verdiğini ve milyonların adalet arayışına yanıt bulamadığını belirten Bülbül, şu sözlerle tepkisini dile getirdi:

"Gezici heyet başkanının ödüllendirilerek önce bakan yardımcısı, ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı olarak atanması da bu sürecin bir parçasıdır. Ne kadar rahatsız olursanız olun, biz bu durumu duyurmaya devam edeceğiz."

GENAR Araştırma'dan Çarpıcı Anket: "Milletle Şaka Olmaz" GENAR Araştırma'dan Çarpıcı Anket: "Milletle Şaka Olmaz"

"Talimatla Karar Veren Yargı İstemiyoruz"

Süleyman Bülbül, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının geleceğinin siyasallaşmış bir yargıya teslim edilmemesi gerektiğini belirterek, talimatla hareket eden savcı ve hakimlerin adil bir hukuk düzeni sağlayamayacağını vurguladı. Bu eleştirileriyle, yargının bağımsızlığına yönelik tartışmaları gündeme taşıdı.